ABOUT US

Barefoot Student Camps is ontstaan nadat drie student aan de opleiding Sportkunde een opdracht moesten uitvoeren voor de studie. Doordat alle drie de studenten fanatiek beachvolleyballers zijn en ook allemaal interesse hebben binnen het organiseren van reizen was de link met Barefoot Beach Camps snel gemaakt. Na een korte brainstormsessie bleek dat Tijmen Companjen, mede-eigenaar van Barefoot Beach Camps hard opzoek was naar een nieuwe doelgroep. Wij zagen hier een mooie opdracht in, namelijk een nieuwe soort sportreis organiseren voor een nieuwe doelgroep.

Na verschillende randvoorwaarden te hebben gekregen vanuit de opdrachtgever zijn wij aan de slag gegaan met een onderzoek naar wat de behoeften van de doelgroep zijn. Welke activiteiten willen zij het liefst doen? Op deze manier kunnen wij als organisatie maatwerk leveren aan de studenten wat betreft de inhoud van de reis en zo ook zorgen voor een ultieme belevenis.

 

Barefoot Beach Camps

Barefoot Beachcamps is opgezet door Tijmen Companjen, Mila Jonker. Beiden zijn zij zeer actief binnen de beachvolleybalwereld en hadden zij het idee om hun passie over te brengen aan anderen. Op deze manier is de beachvolleybalschool ontstaan, een van de grootste beachvolleybalscholen binnen Nederland. Na een aantal jaar alleen trainingen aangeboden te hebben op het Scheveningse strand was er de behoefte om ook in het buitenland te gaan beachvolleyballen.

In 2014 werd de eerste beachvolleybalreis georganiseerd. Al snel bleek dat niet alleen mensen van de beachvolleybalschool mee zouden willen, maar mensen uit heel Nederland en dus is Barefoot Beachcamps in het leven geroepen.

Sinds 2016 organiseert Barefoot Beachcamps speciale beachvolleybalreizen aan naar verschillende mooie locaties in Europa. Sinds de oprichting zijn er reizen aangeboden naar onder andere Turkije en Spanje, maar ook beachvolleybalkampen op het Scheveningse strand stonden op de agenda.

Barefoot Beachcamps staat voor het overbrengen van ‘de beachvibe’. Tijmen en Mila zijn vastberaden om hun ervaringen uit het beachleven over te dragen aan iedereen die meegaat met een beachvolleybalreis.

Waarom Barefoot Student Camps?

Barefoot Student Camps is in het leven geroepen nadat wij, Mick, Daniel en Jasper voor school een opdracht zochten waarmee wij onze vrij in te vullen studiepunten konden halen. De opdracht moest dusdanig groot zijn dat er 112 uur aan studie gerelateerde activiteiten in moesten passen. Met puur toeval zagen wij dat Tijmen Companjen rondliep in de Sportcampus in het Zuiderpark.

Na het gesprek te zijn aangegaan bleek dat Barefoot Beachcamps opzoek was naar uitbreidingsmogelijkheden. Tijdens dit gesprek bleek dat zij de doelgroep studenten er interessant vinden. Omdat wij alle drie nog student zijn leek het ons een goed plan om een beachsportreis voor studenten aan te bieden. Tijmen was hier direct erg enthousiast over en stemde direct in met een rol als opdrachtgever.

De opdracht heeft als doel om onderzoek te doen naar of het rendabel is om een sportreis voor alleen studenten aan te bieden. Sinds de start van het project blijkt dat de interesse groot is in een dergelijke reis, en is er vanuit de opdrachtgevers toestemming gegeven voor het ontwikkelen van een meer jaren plan om zo de reis te ontwikkelen tot een vast product dat jaarlijks terugkeert.

Barefoot Student Camps is en blijft onderdeel van Barefoot Beachcamps maar heeft een eigen Barefoot Crew die zelf mag bepalen waar de reizen in de toekomst naartoe gaan, en welke opleidingen worden benaderd om deel te nemen aan de reizen. De Barefoot Crew heeft zeker de ambitie om elke reis tot een daverend succes te maken en om Barefoot Student Camps tot een begrip te maken onder de studenten binnen Nederland.